Pesch Huidverbetering
Van Alkemadelaan 53
3232 XJ BRIELLE
Tel: 0181-506991
Mob: 06-51293566

DermaPen behandelingen

Collageen Inductie Therapie (medische naaldtechniek)

• Indicaties
• Apparatuur
• Voor de behandeling
• Behandeling
• Na de behandeling
• Verwachte resultaat

Collageen Inductie Therapie (CIS) of de medische naaldtechniek is een methode waarbij met behulp van speciale apparatuur, een roller of de Derma pen, microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt worden. Hierdoor komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren.

Indicaties

Collageen Inductie Therapie of de medische naaldtechniek wordt toegepast bij de behandeling van huidveroudering, rimpels en plooien, littekens, de zonbeschadigde huid, hypo- en hyperpigmentaties (witte vlekjes en bruine vlekjes) , slecht doorbloede huid en geeftt 85% meer van werkstoffen.

Apparatuur

In de praktijk werken wij met diverse hulpmiddelen, waaronder de Derma pen. Dit is het nieuwste hulpmiddel voor het toepassen van de medische naaldtechniek. Ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller heeft de Dermapen een aantal belangrijke voordelen. De hersteltijd is korter, de behandeling kan met uiterste precisie uitgevoerd worden en is comfortabeler voor de klant.

Voor de behandeling

Gebruik ter voorbereiding op de behandeling de door uw schoonheidspecialist geadviseerde producten en hoog gedoseerde voedingssupplementen volgens voorgeschreven werkwijze en dosering. Dit om een maximaal resultaat te behalen. De behandeling kan worden gecombineerd met een bindweefselmassage of een peeling.

Behandeling

Bij het werken op medische diepte wordt de huid van tevoren behandeld met Emlacreme. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van de Dermapen die in een roterende beweging over uw huid heen gaat. De behandeldiepte bij Collageen Inductie Therapie is afhankelijk van de behandelindicatie en het te behandelen huidgebiedl. Indien gewenst kan uw schoonheidsspecialist na de behandeling een camouflerend product opbrengen, zodat vrijwel niet meer zichtbaar is dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen dit zijn is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de behandelindicatie, het behandeldoel en de conditie van uw huid. Over het algemeen zijn vier tot zes behandelingen verdeeld over een periode van twaalf weken (elke twee weken een behandeling) voldoende om zichtbaar resultaat te behalen.

Na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde huidgebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling roze/rood uitzien en warm aanvoelen. De warmte zal enkele uren na de behandeling afnemen, maar de roodheid kan enkele dagen aanblijven. Er kan sprake zijn van lichte korstvorming waaronder nieuwe huid wordt aangemaakt. Na één tot twee weken laten de korstjes vanzelf los en wordt de nieuwgevormde huid zichtbaar. Aanvankelijk is de nieuwe huid wat lichter van kleur dan het omliggende weefsel, maar na verloop van tijd kleurt dit meestal bij. Na enkele dagen kan uw huid lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling voorzichtig moet zijn met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen of baden en andere beïnvloedende factoren. Gedurende vier weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht beschermd worden met een zonnebrandproduct met een hoge beschermingsfactor. Gebruik na de behandeling en tussen de behandelingen door de door uw schoonheidsspecialist geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze. Mogelijk moet u de behandeling thuis ondersteunen met de microneedling set voor thuisgebruik.

Verwachte resultaat

Na gemiddeld vier tot zes weken zal er verbetering zichtbaar zijn, maar voor het uiteindelijke resultaat is meer tijd nodig. De vorming en rijping van nieuw collageen is een proces dat zes tot negen maanden duurt. Het verwachte resultaat is een zichtbare en voelbare verbetering van de huidkwaliteit.

Click hier voor een overzicht van de prijzen.