Pesch Huidverbetering
Van Alkemadelaan 53
3232 XJ BRIELLE
Tel: 0181-506991
Mob: 06-51293566

Acnetherapie

Acne is een aandoening die begint in de talgklierfollikel. Normaal gesproken wordt talg via de talgklierfollikel afgevoerd naar het huidoppervlak. Bij acne is deze afvoer belemmerd, waardoor een opeenhoping van talg ontstaat; de comedonen (mee-eters). Bepaalde bacteriën zetten deze talg om in een irriterende substantie. Deze substantie kan door de wand van de talgklier dringen en een ontsteking veroorzaken. Rode bultjes (papels) en puistjes (pustels) zijn het gevolg. De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen die, afhankelijk van de ernst van de aandoening, al dan niet gecombineerd uitgevoerd kunnen worden, zoals een dieptereiniging, een peeling, micro dermabrasie, camouflagetherapie, advies en voorlichting.

Indicaties en intake

Acnetherapie wordt toegepast bij verschillende vormen en verschillende stadia van acne. Zodra de eerste tekenen van acne zichtbaar worden (vette huid, mee-eters) kan de behandeling ingezet worden. Alvorens met de behandeling te starten vindt er een intake gesprek plaats in de praktijk. Wij stellen in overeenstemming met de klant een behandelplan op.

Behandeling

Over het algemeen bestaat een behandeling uit een dieptereiniging, waarbij de huid ontdaan wordt van obstructies van de talgklierfollikel, zoals comedonen (mee-eters). Vervolgens wordt de afvoergang van de talgklierfollikels vrijgemaakt door overtollige hoorncellen te verwijderen. Dit gebeurt met behulp van chemische peelings en/of micro dermabrasie. Gedurende de behandeling wordt gebruik gemaakt van ondersteunende producten en voedingssupplementen. Indien gewenst wordt de behandeling afgesloten met het aanbrengen van een camouflerend product, zodat vrijwel niet meer zichtbaar is dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling

Gebruik na de behandeling de door uw schoonheidsspecialist geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.
In eerste instantie kan de acne verergeren, maar daarna zal het huidbeeld verbeteren. Het is aan te raden voedingsmiddelen met een hoge glycemische index en melkproducten te vermijden.

Verwachte resultaat

Acnetherapie is gericht op het verbeteren van het huidbeeld en het voorkomen en/of verminderen van littekens. Volledige genezing kunnen wij niet garanderen, verbetering van het huidbeeld wel.