Pesch Huidverbetering
Van Alkemadelaan 53
3232 XJ BRIELLE
Tel: 0181-506991
Mob: 06-51293566

Manuele lymfedrainage

Dit is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren. Door het weefsel te zuiveren van afvalstoffen kan het weefsel herstellen en regenereren (vernieuwen).

Manuele lymfedrainage bestaat uit een lichte aanraking van de huid en direct daaronder liggende weefsels. De zachte schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van het lymfe door het lichaam. Manuele lymfedrainage voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot. Hierdoor verlaat de vervuilde lymfe versnelt het lichaam (via de urine) en kan de celstofwisseling via de schone nieuwe lymfe optimaal plaatsvinden.

De belasting van het lymfestelsel is groot in onze maatschappij. Gebrek aan beweging, stress, ongezonde voeding (te veel suikers en vet) zorgen voor een opeenhoping van afvalstoffen die een ziekmakende invloed kunnen hebben. Een lymfestelsel dat overbelast en vervuild is kan zich o.a. uiten in chronische infecties , hoofdpijn of migraine, hoge bloeddruk, huidproblemen etc.

Manuele lymfedrainage biedt een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Naast een positieve beïnvloeding van de hierboven beschreven symptomen is manuele lymfedrainage in te zetten voor de volgende klachten:

  • Acne
  • Allergieën
  • Voor en nabehandeling bij cosmetische ingrepen (ooglidcorrecties, facelift)
  • Oedemen (vooral rond de ogen)
  • Huidverbetering (verjonging)
  • Nervositeit

Voor een goede en doeltreffende behandeling worden deze behandelingen in kuurverband uitgevoerd.