Pesch Huidverbetering
Van Alkemadelaan 53
3232 XJ BRIELLE
Tel: 0181-506991
Mob: 06-51293566

Microdermabrasie

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een veilige huid verbeterende behandeling met een geavanceerd apparaat een gecontroleerde straal van ultrafijne kristallen over de huid gezogen. Zodra de de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze zachtjes de bovenste huidlaag (Stratum Corneum) bestaande uit dode en oude huidcellen. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad, gezond en in staat om werkstoffen optimaal op te nemen. Daarnaast stimuleert een gecontroleerd vacuϋm de productie van collageen, waardoor de huid van binnenuit steviger wordt en zich makkelijker zal vernieuwen en verjongen. Het grote voordeel van microdermabrasie is dat het vele malen intensiever is dan een scrub.
Is het geschikt voor mij?

Indicaties:

Mensen met een goede algemene gezondheid en goede huidteint en realistische verwachtingen ten aanzien van het resultaat zijn uitstekende kandidaten voor microdermabrasie. Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en is heel succesvol gebleken bij:

• Droge huid
• Rijpere huid
• Fijne lijntjes en rimpeltjes
• Vette huid
• Vergrootte en/of verstopte poriën
• Vale en/of doffe huid
• Rokershuid
• Zonbeschadigde huid
• Actieve acne
• Acne littekens

Intake:

Voor een eventuele eerste microdermabrasie behandeling vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. U bespreekt samen met uw schoonheidsspecialiste uw medische gegevens en probeert in overleg met haar te beslissen of microdermabrasie een geschikte behandeling voor u is. De schoonheidspecialist bepaalt uw huidtype en legt uit wat er allemaal bij de behandeling komt kijken en wat u van de behandeling mag verwachten. Ook wordt een informed-consent getekend waarmee u de schoonheidsspecialist toestemming geeft om de microdermabrasie behandeling uit te voeren.

Waaruit bestaat de behandeling?

Alle huidsoorten en kleuren zijn met deze methode te behandelen.

Gebruik op de dag van behandeling geen make-up. Bij aanvang van de behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd. Vervolgens kan de microdermabrasie behandeling beginnen. Na de behandeling voelt de huid zacht, glad en gezond aan. Ook is de huid nu prima in staat om werkstoffen op te nemen. Om hier optimaal gebruik van te maken wordt er vervolgens een serum en/of masker op de huid worden aangebracht om de huid weer te hydrateren en te regenereren. Tot slot wordt de huid nog verzorgd met een voedende creme en beschermend sunblock.
Ondervind ik ongemak tijdens de behandeling?
Microdermabrasie is een intensieve maar nagenoeg pijnloze behandeling. De meesten klanten verdragen de behandeling zeer goed. Er kan een prikkelend/tintelend en/of warm gevoel worden waargenomen maar pijn hoort u niet te voelen.

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?

Na een behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen net als wanneer u iets te lang in de zon heeft gezeten. Er is een dun laagje van de huid afgehaald waardoor een goede nabehandeling met de juiste thuisverzorgings-producten noodzakelijk zijn. Gebruik tot minimaal twee weken na de microdermabrasie behandeling of tijdens de gehele kuur ook dagelijks een sunblock of lycogel.

Wat mag u niet doen na de behandeling?

Tot een week na de behandeling dient u warmtebehandelingen zoals directe blootstelling aan de zon, zonnebank, sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen te vermijden. Immers de huid is kwetsbaarder dan normaal, doordat het bovenste beschermende huidlaagje weg is. Dus is er voorzichtigheid geboden. Gebruik geen producten met minerale olie.

Verwachte resultaten

Waarschijnlijk zult u direct na de eerste behandeling al verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van uw huid opmerken. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband (1 x in de 7 tot 10 dagen) toe te passen. Afhankelijk van het te behandelen huidtype en het doel van de kuur kan bij benadering het aantal behandelingen worden vastgesteld. Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een heel stuk gladder en gezonder uit. Maar grote veranderingen (zoals bijvoorbeeld bij vermindering van fijne lijntjes en acne littekens) worden vaak pas na 6 tot 8 behandelingen zichtbaar. Dit alles is natuurlijk mede afhankelijk van het regeneratievermogen van de huid en van de manier waarop de huid thuis dagelijks verzorgd zal worden.